Hotspot App
Sinds een week of drie heb ik een nieuwe telefoon die draait op webOS, het besturingssysteem van Palm (inmiddels overgenomen door HP). Dat is leuk maar er zijn niet veel toestellen in Nederland die met dat systeem werken. Dus moet er soms wat handwerk bij komen om alledaagse dingen te laten werken. Eén zo’n probleempje doet zich voor bij het aanmelden bij een WiFi hotspot in de trein.
De NS biedt in steeds meer treinen internet aan via WiFi. Reizigers kunnen zich aanmelden bij een TMOBILE hotspot in het treinstel, waarna een welkomstpagina verschijnt. webOS toestellen krijgen die pagina echter niet te zien, dus biedt deze app uitkomst. Voor wie een webOS toestel heeft en wil profiteren van mijn huisvlijt, volg de instructies hieronder.
Installatie
Het installeren gaat via een custom feed in Preware. Open Preware en ga naar het applicatiemenu linksboven. Selecteer ’Manage Feeds’ en vul de volgende gegevens in:
- Name: sinds1984
- URL: http://project.sinds1984.nl/appfeed
- Is compressed: YES Klik vervolgens op ’Add Feed’ om de custom feed toe te voegen en verlaat dit scherm. Preware zal nu alle feeds verversen. Zoek nu vanuit het beginscherm naar ’ns hotspot’ en als alles goed is zal er één applicatie verschijnen met de naam NS Hotspot. Kies Install om het proces te completeren.
Er is één vereiste om deze applicatie te kunnen gebruiken: het Homebrew JS Service Framework van Jason Robitaille moet geinstalleerd zijn op je webOS toestel. Kijk daartoe binnen Preware naar de al geïnstalleerde packages onder de categorie ’Linux Applications.’ Gebruik je toevallig ook een app als Internalz via Preware dan is dit bestand al aanwezig.
Gebruik

Open NS Hotspot en na enkele tellen zal het huidige WiFi gateway-adres verschijnen. Je kan dan de browser dat adres laten openen d.m.v. de groene knop. Zonder WiFi-verbinding of bij installatieproblemen zal er geen gateway-adres verschijnen. Vraag het gerust in het Palmclub forum als er onduidelijkheden zijn.
De applicatie is vrij beschikbaar volgens een MIT licentie, wat zoveel wil zeggen dat iedereen er mee mag doen wat men wil. De broncode is beschikbaar via GitHub.